Έχουν γίνει πολλά, αλλά το μεγαλύτερο λάθος της ελληνικής διπλωματίας, όσον αφορά το όνομα της γειτονικής χώρας είναι η αναγνώρισή της, έστω και προσωρινή, με το "γελοίο" όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Πέραν του ότι πρόκειται για ένα όνομα που δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος τρίτος με ελάχιστο βαθμό σοβαρότητος για πολύ καιρό, εμπεριέχει, έστω και εμμέσως, την αναγνώριση από τη χώρεα μας ότι η εν λόγω περιοχή κάποτε και από κάποιους ονομαζόταν Δημοκρατία της Μακεδονίας. Συνεπώς.....
Από την ενδιάμεση συμφωνία έχουν περάσει αρκετά χρόνια και βρισκόμαστε σήμερα στο παρά πέντε για τη λύση του θέματος (και φυσικά δεν πρέπει να λυθεί όπως όπως). Η λύση της σύνθετης ονομασίας φαντάζει σήμερα ως επιτυχία, ύστερα από τόσες παλινωδίες. Αν επιτευχθεί, πράγμα καθόλου σίγουρο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Αναγνώριση "μακεδονικής" εθνότητας, γλώσσας και πιθανώς μειονότητας εντός Ελλάδος.
Για να αντιμετωπίσουμε μία τόσο σοβαρή εξέλιξη για το μέλλον και την ειρήνη, όχι της Ελλάδας, αλλά όλης της χερσονήσου κάνουμε μία πρόταση:
Στην επόμενη απογραφή της Ελλάδος το 2011, αν θέλουμε την κάνουμε και το 2008, όσοι Έλληνες είναι από τη Μακεδονία (δηλαδή περίπου τρία εκατομμύρια στη Μακεδονία και άλλο ένα με δύο στην υπόλοιπη Ελλάδα) να δηλώσουν ότι είναι και Έλληνες και Μακεδόνες. Άρα στην Ελλάδα θα κατοικούν τέσσερα με πέντε εκατομμύρια Έλληνες-Μακεδόνες, ενώ στο κράτος των Σκοπίων θα κατοικούν 1,3 εκ. Σλαβομακεδόνες (το 65% των 2 εκ. που κατοικούν εκεί).
Για να ξέρουμε τί γίνεται δηλαδή και ποιοι και πόσοι "καταπιέζονται"....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου