Σεπτεμβρίου 21, 2009

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για το περιβάλλον Starbucks και Dell

Από τη Ναυτεμπορική

Με όπλο το διαδίκτυο επιχειρεί να σώσει τα τροπικά δάση μια ομάδα ακτιβιστών για το περιβάλλον, η οποία έχει καταφέρει να στρατολογήσει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Starbucks Corp και η Dell Inc.

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί από τους ακτιβιστές η σύσταση του «Team Earth», ενός κοινωνικού δικτύου το οποίο θα απαρτίζεται από επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φοιτητές και πολιτικούς που ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην αποψίλωση των τροπικών δασών.

Η λειτουργία του Team Earth θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ωστόσο, οι διοργανωτές του σπεύδουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της διεθνούς συνόδου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ώστε οι προσπάθειά τους να λάβει τις μεγαλύτερες δυνατές διαστάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks, Χάουαρντ Σκαλτς δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να εισχωρήσει στην ομάδα Conservation International είναι η πεποίθησή του ότι οι «αποκλίνουσες προσπάθειες διαφόρων φορέων –ΜΚΟ, εταιρειών, πολιτικών και ατόμων– να αντιδράσουν θα ήταν πιο αποτελεσματικές εάν βρίσκονταν κάτω από την ίδια ομπρέλα.

«Ήρθε η στιγμή να αναλάβουν δράση οι παγκόσμιοι ηγέτες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μην κάνουν τίποτα οι εκπρόσωποί μας, και για το λόγο αυτό θέλουμε να κινητοποιήσουμε το κοινό», επισήμανε ο Πίτερ Σέλιγκμαν, διευθύνων σύμβουλος της Conservation International που έχει αναλάβει τη διεύρυνση της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: