Αυγούστου 24, 2007

Με τα λόγια των αρχηγών

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

"Να ξέρετε είναι χαρμόσυνη ημέρα
γιατί από εδώ, από την Καρδίτσα, λέμε, σε 25 ημέρες γυρίζει σελίδα η Ελλάδα.
Ξαναγυρίζει η δεξιά στα θρανία της αντιπολίτευσης,
διότι αυτά τα χρόνια δεν έμαθε τίποτα, δεν άλλαξε μυαλό.
......

Να ρωτήσει ο κ. Καραμανλής σήμερα τον Έλληνα καταναλωτή, τον Έλληνα αγρότη, την ελληνική οικογένεια, είναι καλύτερα σήμερα, είναι καλύτερη η οικονομία του σήμερα;

Και τώρα, είμαστε αναγκασμένοι να γυρίσουμε χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλούσια χώρα και βεβαίως να πάρουμε και λιγότερα τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Καραμανλής κατάφερε και λεφτά να χάσουμε και να διασυρθεί το όνομα το περήφανο, η αξιοπρέπεια της Ελλάδας. Ένα όνομα με κύρος που παλέψαμε χρόνια και εγώ προσωπικά για να στήσουμε.

Αλλά πού θα πάει;

Σε λίγες ημέρες θα ξαναστήσουμε το όνομα της Ελλάδας του κύρους, της περηφάνιας και της σιγουριάς. Γιατί τώρα πια φίλες και φίλοι, δεν τους εμπιστεύεται κανείς.
Κανείς δεν τους ακούει. Κανείς δεν τους πιστεύει.

....Η Ν.Δ. έχει απέναντί της αντίπαλο ανίκητο και είναι η αλήθεια. Και θα αποκαλύψουμε την αλήθεια. Θα αποκαλύπτουμε συνέχεια την αλήθεια. Διότι ο ελληνικός λαός ψηφίζει την αλήθεια και ξέρει ότι υπάρχουν επιλογές. Δεν μπορεί να κρυφτεί η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής, Απέναντί τους, έχουν το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, συσπειρωμένο.

Απέναντί τους έχουν μια νικηφόρα δημοκρατική παράταξη.
Τη μεγάλη επίσης κοινωνική πλειοψηφία όσων αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν, περιφρονήθηκαν. Εκείνων των πολλών, που η πολιτική της Ν.Δ. θέλησε να τους βάλει στο κοινωνικό περιθώριο.

Γι' αυτό και η δεξιά θα ηττηθεί! Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, θα νικήσει."

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ:

"...Θέλω τώρα να σταθώ στην πολιτική ουσία των εκλογών. Η ουσία είναι ξεκάθαρη. Αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι η πρόοδος ή η οπισθοδρόμηση της Χώρας. Πρόοδος που περνά από τον δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που έχουν στόχο: Ανάπτυξη, Επενδύσεις, Ανταγωνιστική Οικονομία, περισσότερες θέσεις δουλειάς. Δηλαδή, υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για όλους, νέες θέσεις εργασίας, στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Εμείς θέλουμε οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά. Εκείνοι που εκφράζουν το παρελθόν λένε ‘’όχι’’ σε κάθε μεταρρύθμιση. Ακόμα και στις πιο αυτονόητες. Δεν έχουν μάθει τίποτα από τα λάθη τους. Γι΄ αυτό είναι καταδικασμένοι να τα επαναλαμβάνουν. Λάθη που μας οδήγησαν σε σπατάλες, σε ελλείμματα, σε στασιμότητα, σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.

Είναι σημαντικό ότι εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές των μεταρρυθμίσεων και των αναγκαίων αλλαγών. Αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό πως τις αλλαγές αυτές τις απαιτεί η κοινωνία και τις έχει ανάγκη ο τόπος.

Φίλες και φίλοι,

Οι πολίτες ξέρουν. Οι πολίτες απορρίπτουν τις ύβρεις, τη στείρα αντίδραση στις μεταρρυθμίσεις, τον λαϊκισμό. Απορρίπτουν την απραξία. Οι πολίτες επιλέγουν αλλαγές. Απορρίπτουν τη στασιμότητα και επιλέγουν μεταρρυθμίσεις. Απαιτούν συνεννόηση. Απαιτούν να διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε και ν’ αλλάζουμε διαρκώς τα πράγματα προς το καλύτερο. Αυτό είπαμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε μαζί να κάνουμε. Προχωρούμε, όλοι και όλες, στο δρόμο που οδηγεί σ’ ένα ξεκάθαρο στόχο: Καλύτερη ζωή για όλους. Στο δρόμο αυτό, μας στήριξε και μας στηρίζει η ισχυρή, η πλατειά κοινωνική συμμαχία των αλλαγών. Μας στήριξε και μας στηρίζει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων. Μας στηρίζουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θέλουν να πάει η Ελλάδα μπροστά. Αυτή είναι η δύναμή μας. Η δύναμη που οδηγεί την Ελλάδα μπροστά. Μαζί οδηγούμε την Ελλάδα. Όλες και όλοι μαζί. Όλοι οι Έλληνες μαζί. Καλή δύναμη και σας ευχαριστώ πολύ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: