Νοεμβρίου 03, 2007

Καλή σχολική χρονιά....

Για άλλη μία χρονιά οι γνωστοί άγνωστοι ταγοί (πολιτικοί, δάσκαλοι, δημοσιογραφοί κτλ) της χώρας, ανέλαβαν την εκπαίδευση των νέων μαθητών και φοιτητών.

Μάθημα 1ον: καταλήψεις.

Μάθημα 2ον: πορείες στο κέντρο.

Συνεχίζουν έτσι το "θεάρεστο" έργο της εκπαίδευσης και της πνευματικής ανάτασης των νέων γενεών. Την εκπαιδεύουν να ζητά τα πάντα από τους άλλους, την εκπαιδεύουν ότι αυτή δεν φταίει σε τίποτα. Για όλα φταίνε οι άλλοι: πολιτικοί, τα συμφέροντα. "Για όλα φταίει ο... κράτος", που θα έλεγε και ο "μήτσος" του Αλ-Τσαντίρι.

Εκπαιδεύουν έτσι τους νέους δυστυχισμένους και ....αδικημένους του μέλλοντος, οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους μόνον εις βάρος των υπολοίπων, οι οποίοι είναι οι αλάνθαστοι, ένας τύπος περιούσιου λαού, ο οποίος παλεύει εναντίον του ξένου παράγοντα.

Υ.Γ. Και όλα αυτά προς όφελος των ανεξέλεγκτα λειτουργούντων κέντρων ελευθέρων σπουδών της χώρας, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα βλέπουν αυτά και δικαιολογημένα τρίβουν τα χέρια τους. Αρνούνται τόσα χρόνια την ιδιωτική γ'βάθμια εκπαίδευση, αλλά κλείνουν τα μάτια στη λειτουργία των κέντρων χωρίς κριτήρια και έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: