Μαρτίου 18, 2007

Με αφορμή ένα σχόλιο στον freeblogger

Με την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπως και με τη λειτουργία του τουρκο-ελληνο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου, η Ελλάδα γίνεται για πρώτη φορά ενεργός παίκτης στο παγκόσμιο ενεργειακό πόκερ. Οι διεθνείς συμφωνίες για την κατασκευή και των δύο αυτών έργων αποτελούν ιστορική πολιτική επιτυχία διεθνούς βεληνεκούς. Ωστόσο για τη Χώρα μας, τώρα αρχίζει το σκληρό πόκερ. Ιδιαίτερα η Θράκη αποκτά ξεχωριστή γεωπολιτική βαρύτητα. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό οι μελλοντικές πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος να έχουν ανάλογο πολιτικό εκτόπισμα, ώστε να μπορέσουν να διαχεριστούν το νέο ενεργειακό της ρόλο. Η παρούσα πολιτική ηγεσία απέδειξε περίτρανα ότι είναι ικανή να αντεπεξέλθει στις νέες μεγάλες προκλήσεις. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε "το φυλάξαι τ' αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι". Αυτό είναι και το στοίχημα, αλλά και το βάρος των μελλοντικών πολιτικών ηγεσιών της Χώρας.

2 σχόλια:

Ροΐδης είπε...

Η παρούσα πολιτική ηγεσία μένει να το αποδείξει.Δεν έχει αποδείξει ακόμα τίποτα, αντιθέτως το 1% περίπου που θα πηγαίνει στο κράτος...

πρέπει να είστε δίκαιος ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύων.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε...

Θεωρώ ότι αδικείται και το συγκεκριμένο έργο, αλλά και την κριτική σας. Τα οφέλη του έργου για την Χώρα δεν περιορίζονται στο 1% της συμμετοχής του Δημοσίου στη διεθνή εταιρεία.

Ωστόσο, σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα.