Οκτωβρίου 02, 2008

Αυτή είναι η απάντηση

"Ζήτησα από όλους να προωθήσουν αμέσως τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις δράσεις που εξαγγείλαμε για να συνεχίσουμε να λύνουμε τα προβλήματα του πολίτη. Βασικός στόχος της πολιτικής μας, που λόγω των συνθηκών γίνεται επιτακτικότερος, είναι να κάνουμε σήμερα ακόμα πιο ισχυρό το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ζήτησα από τους Υπουργούς να καταγράψουν και να προβάλλουν με λεπτομέρειες τους συγκεκριμένους στόχους, ο καθένας στον τομέα του, με σαφές καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Ζήτησα από τους Υπουργούς, εκτός από τις μακροπρόθεσμες δράσεις που στηρίζονται στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, να σκύψουν στα καθημερινά προβλήματα που σήμερα καίνε τους πολίτες: Στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής της κάθε οικογένειας, στις καλύτερες σπουδές των παιδιών μας, στις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης από το πρωί ως το βράδυ. Ζήτησα από τους Υπουργούς αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική, στους στόχους μας, στην απόδοση ουσιαστικού έργου, από το οποίο έχει ανάγκη η χώρα και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις των οργανωμένων συμφερόντων που είχαν βολευτεί επί δεκαετίες στο τέλμα. Η χώρα δεν έχει περιθώρια να περιμένει. Δεν μπορεί όλα γύρω μας να αλλάζουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς και εμείς να μένουμε πίσω."Αυτή είναι η απάντηση στα σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης που εξυφαίνουν, ανιδιοτελώς..., οι σύγχρονες κασσάνδρες: Δουλειά, παραγωγή πολιτικού έργου, αποδοτικές παρεμβάσεις για την κοινωνία και την οικονομία, το δυνατό χαρτί δηλαδή της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Ούτε οι ανασχηματισμοί, ούτε και οι πρώωρες εκλογές έχουν να προσφέρουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζουμε και το σχόλιό μας πριν 12 μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: