Σεπτεμβρίου 21, 2008

Λίγες σκέψεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Ακόμη και οι τελευταίες ποσοτικές μετρήσεις δείχνουν ότι οι πολιτές εμπιστεύονται τον Κώστα Καραμανλή για την πρωθυπουργία της χώρας. Και λέω οι τελευταίες, γιατί έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα, το οποίο έχει εν πολλοίς διαμορφωθεί από τους διαχειριστές της πληροφορίας στη χώρα μας.

Παρελθόν και παρόν:

Θεωρώ ότι χάθηκε, προσωρινά, μία μεγάλη ευκαιρία για να γίνει η νέα μεταπολίτευση στη χώρα μας. Θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν 6 με 9 μήνες, όταν ο κόσμος ήθελε κάτι νέο και έδειχνε να εμπιστεύεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τον Πρωθυπουργό της χώρας. Όμως αυτή η ευκαιρία δεν έχει χαθεί οριστικά. Ο Πρωθυπουργός παραμένει η πιο αξιόπιστη λύση για τη χώρα. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει τότε ήταν να ηγηθεί ενός νέου σχηματισμού που θα αποτελούνταν από τους καλύτερους όλων των πολιτικών χώρων. Κάτι το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι εφικτό και στο μέλλον.


Παρόν και μέλλον:

Για να εξέλθει η χώρα από αυτή τη δύσκολη φάση εσωστρέφειας που έχουν στήσει οι διαχειριστές της πληροφορίας, η οποία όμως οφείλεται και σε λάθη και παραλείψεις, απαιτείται παραγωγή πολιτικής και επιστροφή της μηδενικής ανοχής. Θα βοηθούσε, σε πρώτη φάση, η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου-πρωτοβουλίας από κάθε τομέα της Κυβέρνησης μέχρι το τέλος του έτους. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: