Μαρτίου 05, 2009

Είναι κρίμα......

Απίστευτα και όμως ελληνικά

Αναδημοσιεύουμε, απίστευτου περιεχομένου, ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ):


Σύλλογος ΔΕΠ ΟΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα 3 Μαρτίου 2009


Την περασμένη εβδομάδα το πανεπιστήμιο μας έγινε για πολλοστή φορά πεδίο βίας, και η καθημερινή ζωή στο πανεπιστήμιο σημαδεύτηκε από τον φόβο.

Την Τετάρτη 25/2/09, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, άγνωστος εισήλθε στην αίθουσα, αναίτια επιτέθηκε σε υποψήφια διδάκτορα που ασκούσε το ρόλο του επιτηρητή και την ξυλοκόπησε. Όταν ο προϊστάμενος της γραμματείας του Πανεπιστημίου ειδοποιήθηκε για το γεγονός και έσπευσε στο χώρο, χτυπήθηκε και αυτός από τον εν λόγω εισβολέα.

Την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια εξετάσεων άγνωστοι, κάνοντας χρήση της ασύρματης μικροφωνικής εγκατάστασης του αμφιθεάτρου στο οποίο διεξήγοντο οι εξετάσεις, κάλεσαν τους εξεταζόμενους να εξεγερθούν εναντίον των εξεταστών τους(!)

Την Πέμπτη 26/2/09, μέλη των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ διαπληκτίστηκαν με απίστευτη αγριότητα μεταξύ τους, στην είσοδο Δεριγνύ του Πανεπιστημίου, με αφορμή το ποιος θα διευκολύνει φοιτητή από μετεγγραφή που πραγματοποιούσε την εγγραφή του στο πανεπιστήμιο εκείνη την ημέρα.

Την Παρασκευή 27/2/09 μικρή ομάδα μασκοφόρων (λόγω αποκριών) εισήλθε σε αίθουσα που διεξήγοντο εξετάσεις και αφού πέταξε γιαούρτια και αυγά στους επιτηρητές στη συνέχεια τους ξυλοκόπησε και αποχώρησε.

Τα πρωτοφανή αυτά επεισόδια θέτουν τους πάντες προ των ευθυνών μας: την Πολιτεία, τις πρυτανικές αρχές, τους διδάσκοντες, τους φοιτητές, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει πριν από όλα την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και υποψήφιους διδάκτορες θύματα της βίας. Αυτή τη φορά, η αυστηρή καταδίκη τέτοιων φαινομένων – παρότι αναγκαία – δεν είναι αρκετή.

Ζητάμε από την διοίκηση του Πανεπιστημίου:

• να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που εξασφαλίζουν την προστασία της ακεραιότητας κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας και να ενημερώσει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα μέτρα αυτά,

• να ενεργοποιήσει τις προπροβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.

Ζητάμε, επίσης, από το φοιτητικό σύλλογο του ΟΠΑ:

• να καταδικάσει όλα τα παραπάνω φαινόμενα

• να εξηγήσει με ποιον τρόπο προτίθεται να συμβάλλει στην καταπολέμηση της βίας και στην υπεράσπιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ακαδημαϊκών ελευθεριών είναι αξίες ύψιστης σημασίας και δεν επιδέχονται μικροπολιτικών χειρισμών από κανέναν. Για την διασφάλιση των αξιών αυτών, τα μέλη του συλλόγου μελών ΔΕΠ είναι έτοιμα να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Μανόλης Γιακουμάκης
Ο Γραμματέας Μάνος ΜατσαγγάνηςΣημ.: Αλήθεια ποιοι δουλεύουν συστηματικά εδώ και χρόνια για την υποβάθμιση του δημόσιου ελληνικού Πανεπιστημίου;

Μήπως οι "σωτήρες" του κάνουν ότι μπορούν για την ισοπέδωσή του και την οικονομική ευημερία των κέντρων ελευθέρων σπουδών και λοιπών "κολλεγίων";

Δεν υπάρχουν σχόλια: