Μαρτίου 20, 2009

Συγχαρητήρια για την καινοτόμα και ουσιαστική πρωτοβουλία

Από το www.ypan.gr

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παραχώρησε σήμερα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΑΝ, συνέντευξη Τύπου με θέμα το πρόγραμμα: «Πράσινο νησί» Αϊ Στράτης.

Όταν παρουσιάσαμε τις προτεραιότητες του Υπουργείου για το 2009, μιλήσαμε για το πρόγραμμά μας, για το λεγόμενο Πράσινο Νησί. Σκοπός του έργου αυτού με το όνομα Πράσινο Νησί, είναι η δημιουργία ενός νησιού το οποίο θα είναι ενεργειακά αυτάρκες και οι ανάγκες του θα καλύπτονται στο 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ποιες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα χρησιμοποιηθούν; Κυρίως φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια και παραγωγή βιοενέργειας μέσω της αξιοποίησης βιομάζας. Όλες οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς. Το έργο δηλαδή έχει και ένα πιλοτικό χαρακτήρα και προσπαθεί να συνδυάσει την έρευνα με την πράξη, με την αλλαγή από πλευράς ενεργειακής της κατάστασης στο συγκεκριμένο αυτό νησί.
Ποιοι φορείς συμμετέχουν στο έργο. Η ΔΕΗ, ειδικότερα με τη θυγατρική της ΔΕΗ - Ανανεώσιμες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ΚΑΠΕ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συντονιστής συμφωνήσαμε να είναι η ΔΕΗ - Ανανεώσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: