Μαΐου 28, 2008

Αλογοσκούφης: Η ελληνική ναυτιλία διακινεί το 20% των αγαθών παγκοσμίως

www.kathimerini.gr


«Η ελληνική ναυτιλία διανύει μια από τις πλέον δημιουργικές περιόδους της», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε εκδήλωση του Economia Business Tank με θέμα «Ναυτιλιακά κεφάλαια - νέες μορφές χρηματοδότησης».

«Το 20% των αγαθών παγκοσμίως διακινεί η ελληνική ναυτιλία «, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι οι εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του 2008 από τη ναυτιλία ξεπέρασαν τα 4,8 δισ. ευρώ, από 3,7 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2007, καταγράφοντας αύξηση 32%.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση δίνει άμεση προτεραιότητα στην προσέλκυση ναυτιλιακών εταιριών και ξεκαθάρισε ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην υπάρξει καμιά επίπτωση από την κοινοτική οδηγία, που αφορά το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων. Αναφέρθηκε επίσης και στην είσοδο των εταιριών της ναυτιλίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παράλληλα, τόνισε ότι «στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία, έχουμε καλύτερες και φθηνότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, εξαιτίας της έντασης του ανταγωνισμού στον κλάδο αυτό και της συμφωνίας μεταξύ Deutsche Telekom και ΟΤΕ, η οποία θα φέρει καλύτερες και φθηνότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες».

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι οι επενδυτές έχουν πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και με τις επενδύσεις που πραγματοποιούν, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας, όπως ήταν η επένδυση της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: