Μαΐου 26, 2008

Συστράτευση για το περιβάλλον

Με τους ελληνικής καταγωγής επιστήμονες οι οποίοι συμβραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2007 συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τους συνεχάρη σημειώνοντας ότι με το επιστημονικό τους έργο για την κλιματική αλλαγή συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων για να αντιστραφεί μια πορεία που οδηγεί τελικά στην καταστροφή.

Το διακύβευμα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι τόσο σημαντικό που κανείς δεν δικαιούται και δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει. Η αλήθεια είναι είπε ο κ. Καραμανλής ότι στο παρελθόν εξωθήσαμε το περιβάλλον εκτός ορίων και τώρα χρειάζεται να υπερβούμε τους εαυτούς μας για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία που έχουν διαταράξει.

Η Ελλάδα τόνισε, δηλώνει ενεργά παρούσα στη διεθνή προσπάθεια που έχει αναληφθεί, έχει επικυρώσει το Κιότο και συνεισφέρει στο φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ανέφερε ακόμη ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα θα τηρηθούν στο ακέραιο. Όλοι μαζί, οι υπερεθνικοί οργανισμοί, κράτη και κυβερνήσεις, οργανώσεις ενεργών πολιτών, επιστημονική κοινότητα μπορούμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση και να αποδείξουμε στην πράξη ότι ανάπτυξη και περιβάλλον μπορούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός ανέφερε ότι αυτή η επιβράβευση ανήκει σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Έλληνες επιστήμονες.

Ο κ. Ζερεφός απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε γενικά για τα ζητήματα των κλιματικών αλλαγών, για το ρόλο που παίξαμε στην επιτυχία που οδήγησε στο Νόμπελ Ειρήνης και για το μέλλον».

Σε ερώτηση αν πρότειναν κάποιο συγκεκριμένο μέτρο για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα του περιβάλλοντος, ο κ. Ζερεφός ανέφερε «όχι, εμείς δεν κάνουμε πολιτική, εμείς κάνουμε επιστήμη».


ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: